Foliedruk:

Foliedruk is een principe van warmte, folie en het opbouwen van druk. Door deze combinatie en een messing stempel wordt een bijzondere bedrukking neergezet op het door u gekozen materiaal. Deze vorm van bedrukken kan toegepast worden op elke materiaalsoort.

Zeefdruk:

Bij zeefdruk wordt gebruik gemaakt van een zeefdrukraam bestaande uit gaas. Op het gaas wordt een film van het ontwerp geplaatst. De inkt wordt door het gaas gedrukt op de folie die daar precies onder ligt. Bij meerdere kleuren wordt elke kleur afzonderlijk opgebracht. Deze klassieke druktechniek is alleen mogelijk op vlakke oppervlaktes, zeefdruk is daarom perfect voor onder andere het bedrukken van vinyl zacht- of hardfolie en polypropyleen. Afhankelijk van het soort bedrukking is zeefdruk ook mogelijk op natuurlinnen. Wij adviseren u graag!

Digitale bedrukking:

Wanneer een bedrukking digitaal wordt aangebracht is het maken van drukplaten niet nodig. Bij deze techniek wordt een bestand rechtstreeks naar de digitale pers gestuurd. Het voordeel van digitaal drukken is dat de opstartkosten per opdracht heel laag zijn, er hoeven immers geen platen gemaakt te worden. Deze druktechniek is vooral interessant bij kleinere oplages.

Daarnaast is tegenwoordig het kwaliteitsverschil tussen offset en digitaal drukwerk minimaal, echter kan er een gering kleurverschil zijn ten opzichte van offsetdrukwerk. Digitaal drukken kan op vinyl, papier en polypropyleen

Offset bedrukking:

Offsetdruk is de meest voorkomende druktechniek. Bij offsetdrukken wordt het drukbeeld via een laser belicht op een dunne aluminium plaat. De te drukken informatie komt niet rechtstreeks in aanraking met het materiaal, vandaar ook de naam “offset”. Een bedrukking in offset heeft een hoge kwaliteit en kleurechtheid.

  • Offset bedrukking op vinyl of polypropyleen : Hiervoor wordt een speciale folie gebruikt die daarvoor geschikt is. Bij offset bedrukking op vinyl wordt de folie vervolgens afgewerkt met een UV-lak (beschermlaag) mat of glanzend.
  • Offset bedrukking op papier : Bij offset bedrukking op papier wordt de bedrukking afgewerkt met een laminaat, dit is als het ware een dun beschermlaagje. Er kan gekozen worden uit glans, mat, fijne of grove linnenstructuur.