• Plastic Modern BV is in 1958 als minibedrijfje door Piet Bokelaar in Naaldwijk opgericht. Er waren 3 man personeel en de werkzaamheden werden gedaan in een houten schuur. Met zijn eerste order van niemand minder dan Koninklijke Shell Nederland kwam de zaak in beweging en kreeg hij de kans hiermee zijn eerste machines direct af te betalen. Het ging goed in die tijd. Shell, maar ook Stokvis Rotterdam (groothandel) en vele andere bedrijven maakten een uitbreiding naar een grote bedrijfsruimte te Naaldwijk noodzakelijk. In eerste instantie in geschakelde garageboxen maar al snel bleek dat ook te krap. Grond voor industrie was in het westland schaars en duur en het was moeilijk om aan personeel te komen. Door een tip van een klant uit Joure besloot Piet Bokelaar met de hele onderneming te verhuizen naar Heerenveen. Daar was wel ruimte; de bouwgrond was goedkoop en er was makkelijk aan personeel te komen.

 • De toenmalige burgemeester van Heerenveen opende in juli 1962 het nieuwe productiebedrijf. Toen na Batavus één van de eerste productiebedrijven in Heerenveen-Zuid. In de jaren daarna groeide het bedrijf uit naar zo’n 25 medewerkers. Het pand werd tot twee keer toe uitgebreid omdat er meer ruimte nodig was.

 • Maar niet enkel successen. De oliecrisis kwam met een nerveus reagerende markt. Een grote klant van Plastic Modern BV was Atlanta te Hoogezand. Na de nodige onderhandelingen heeft Atlanta per 1 januari 1974 Plastic Modern BV overgenomen. Zoon van Piet Bokelaar, Jan Bokelaar, was gedurende die periode 13 jaar lang commercieel medewerker. Er waren in die periode de nodige ups en downs en Atlanta wilde Plastic Modern afstoten.

 • Hierdoor kreeg Jan Bokelaar de kans Plastic Modern over te nemen door middel van een Management Buy Out per 1 januari 1987. Het ging goed, de omzet steeg behoorlijk en in die tijd ging Plastic Modern naast de productie van pvc ook in eigen beheer papier-geplakte mappen produceren. Er was weer behoefte om verder uit te breiden. Er werd een nieuwe uitdaging gedaan van ca. 900m2.

 • Per 1 januari 2004 werd Plastic Modern overgenomen door Rima Benelux Holding.

 • Vanaf ongeveer 2008 kreeg Plastic Modern te maken met de economische crisis. Vele bedrijven in de grafische industrie gingen failliet. Het was een moeilijke tijd. Ook had Plastic Modern te maken met afname van producten door digitalisering. Maar Plastic modern wist door een goed management het hoofd boven water te houden. Na de crisis stabiliseert het bedrijf.

 • josina van der schaar

  Per 1 januari 2016 is Plastic Modern overgenomen door Josina van der Velde. In haar eigen woorden stelt zij zich kort aan u voor: Mijn naam is Josina van der Velde, ik ben 33 jaar en woonachtig in de gemeente Weststellingwerf.

   

  Vanaf 2007 ben ik werkzaam bij Plastic Modern B.V. Sinds ik hier ben begonnen heeft dit bedrijf een plek in mijn hart veroverd. Het mooie is de eigen fabriek, we maken een echt Nederlands product, dat vind ik zo bijzonder. We kunnen hier producten ontwikkelen speciaal op maat voor de klant. Door onze eigen productie-unit zijn er korte lijnen en kunnen we snel schakelen om elke klant optimaal te bedienen.

   

  Met passie voor het vak en creatieve instelling, zorg ik er met mijn vakkundige team voor dat uw product wordt geproduceerd met de grootste zorg. Heeft u een idee en zoekt u iemand om mee te sparren? Ik kom graag geheel vrijblijvend bij u langs om te luisteren. Onder het genot van een kop koffie, komen wij ongetwijfeld tot één of meerdere opties. Hierdoor zal uiteindelijk uw unieke presentatiemiddel of opbergmethode worden ontwikkeld.

   

  Ik hoop spoedig van u te horen!

over ons

Over ons

voorwoord

Voorwoord

plastic modern packaging presentation

Verduurzaming