Vinyl:

Vinyl is een duurzaam product en gaat lang mee. De ontwikkelingen op het gebied van vinyl zijn positief. Onze folieleverancier levert folies die geproduceerd worden met een ftalaat vrije weekmaker. Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen zoals speelgoed en verpakkingen van levensmiddelen zacht en flexibel te maken. Het verwerken van een ftalaatvrije weekmaker is een duurzame oplossing voor REACH (REACH is een verordening van de Europese Unie, vastgesteld om de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu tegen de mogelijke risico’s te verbeteren). Als verwerker van vinyl vinden wij dit een belangrijk aspect. Daarnaast zijn we zeer milieubewust, zo wordt afvalfolie verzameld en vervolgens gerecycled voor hergebruik. Op deze manier wordt de milieubelasting sterk gereduceerd.

De foliecollectie omvat vele honderden mogelijkheden. De folie is leverbaar in vele kleuren, dessins en structuren; zo beschikken wij over luxe fluweelachtige en voorbedrukte folies. De folies zijn bedrukbaar in zeefdruk, offset en foliedruk.

vinyl

Papier / Karton:

Karton kan worden omplakt (of gecacheerd) met drukwerk. U kunt dit drukwerk zelf toeleveren, of wij kunnen het offset drukwerk geheel voor u verzorgen. Het offset bedrukte papier wordt gelamineerd met een milieuvriendelijke folie. De kartonvulling bestaat voor 100% uit hergebruikt papier, ofwel het karton dat wij verwerken is FSC gecertificeerd.

Papier

Linnen:

Karton kan tevens omplakt worden met natuurlinnen of vinyl gecoat materiaal. Dit materiaal geeft een luxere uitstraling aan uw product. Het materiaal kan, afhankelijk van de gekozen bedrukking, worden bedrukt in zeefdruk. Een andere veel toegepaste druktechniek is foliedruk.

Linnen

Polypropyleen:

Dit materiaal is een duurzaam en sterk materiaalsoort. Het laat zich makkelijk bedrukken en verwerken en het blijft lang mooi. Polypropyleen kan ook worden gestanst, om er aparte producten mee te maken, zoals koffertjes.

Polypropyleen