Bij de naam Plastic Modern schieten er wellicht allerlei gedachten door uw hoofd. Modern klinkt natuurlijk van deze tijd en bij Plastic kan positieve of negatieve gedachten vormen. Ons bedrijf bestaat al sinds 1958 en heeft door de jaren heen enorm moeten evolueren om te blijven bestaan. De grondstoffen waarmee we werken hebben we zorgvuldig gekozen en we zijn altijd op zoek naar ontwikkelingen en vernieuwingen. Wij werken met verschillende materialen zoals PET, PVC, Linnen, Papier & Karton.

PET materiaal, waar verpakkingen van worden gemaakt, is voor 99% uit gerecycled kunststof vervaardigd.

Vinyl is een duurzaam product en gaat lang mee. De ontwikkelingen op het gebied van vinyl zijn positief. Onze folieleverancier levert folies die geproduceerd worden met een ftalaat vrije weekmaker. Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen zoals speelgoed en verpakkingen van levensmiddelen zacht en flexibel te maken. Het verwerken van een ftalaatvrije weekmaker is een duurzame oplossing voor REACH (REACH is een verordening van de Europese Unie, vastgesteld om de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu tegen de mogelijke risico’s te verbeteren). Als verwerker van vinyl vinden wij dit een belangrijk aspect.

Daarnaast zijn we zeer milieubewust. Zo wordt afvalfolie verzameld en vervolgens gerecycled voor hergebruik. Op deze manier wordt de milieubelasting sterk gereduceerd.

Linnen, waar we mooie luxe producten van maken, is een natuurproduct afkomstig van een vlas plant. Alle delen van de vlasplant kunnen gebruikt worden. Vlas is een van de weinige natuurlijke vezels die nog op grote schaal in West Europa wordt verbouwd.

De linnen zijn in verschillende kleuren en wevingen verkrijgbaar. Linnen kan ook worden voorzien van een kunststof laag, een soort coating. Deze laag is Ftalaten vrij, wat betekent dat er geen (kleur- of geurloze) chemische stoffen in zitten en zo niet schadelijk zijn voor het milieu.

Papier, welke gelamineerd wordt, wat bij drukwerk doorgaans het geval is, wordt gelamineerd met een milieuvriendelijke folie.

Producten met kartonvulling bestaat voor 100% uit hergebruikt papier. Al het karton en papier dat wij verwerken is FSC gecertificeerd.

Waar mogelijk werken we met natuurbewuste materialen.

Alle materialen met hun verschillende milieuvriendelijke aspecten kopen wij in bij partners die daarvoor over certificaten beschikken, zodat we deze, desgewenst, aan onze klanten kunnen tonen.

Er is een geringe hoeveelheid afval welke niet gerecycled kan worden. Wat gebeurd daarmee? Daarmee kan weer energie worden opgewekt, waardoor het toch een bestemming krijgt.
https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/afval-scheiden/restafval/
Zie ook de artikelen op bovengenoemde website.

Waar mogelijk werken we met lokale partners om zo weinig mogelijk te verzenden of afstanden af te leggen. We hebben ons aangemeld bij  www.samen-verduurzamen.nl om te kijken naar wat er nog meer mogelijk is om te verduurzamen en te werken aan een beter milieu.
Van daaruit sluiten wij ons ook aan bij initiatieven om, met alle bedrijven op het industrieterrein Zuid in Heerenveen, te kijken naar oplossingen in de energietransitie en CO2 – uitstoot.

In onze vestiging hebben we het nodige gedaan aan verduurzaming zoals:

– Alle lampen vervangen door LED verlichting
– Energie besparing door bewust om te gaan met airconditioning en verwarming
– Thermostaat naar beneden en de tijden beter afgestemd op de werktijden
– Verlichting op productieplaatsen uitzetten waar niet wordt gewerkt
– s ’nachts verlichting uit, op de noodverlichting na
– Computers en andere apparatuur uit wanneer er niet wordt gewerkt
– Producten recyclen
– Bij aanschaf van nieuwe producten kiezen voor de duurzame variant
– Afval scheiden
– Elektrisch rijden
– Thuiswerken wanneer mogelijk
– Zo veel mogelijk werken in de Cloud en alleen printen wanneer nodig

voorwoord

Voorwoord

historie

Historie

over ons

Over ons